#SheCodes е серијал на интервјуа на IT.mk во соработка со Adeva и Female Bootcamp. Female Bootcamp е првиот bootcamp за развивање на ИТ вештини за жени во Македонија, со цел развивање на дискусија и промоција на ИТ секторот пред жени кои што се заинтересирани за пристап во индустријата. Причината за реализација на овој проект е […]

Прочитај повеќе

IT.com.mk за iPhone и iPod Touch! Сите корисници на Apple-овите уреди ќе можат да си ја симнат бесплатната IT.com.mk апликација која ги содржи скоро сите сегменти на порталот. (линк до iTunes)

Прочитај повеќе