Ако сте незадоволни поради недостатокот на велосипедски патеки во Општина Центар, сега конечно може да делувате. Општина Центар започнува со прибирање на податоци за најчестите велосипедските рути по кои возат велосипедистите. На овој проект општината соработува со Архитектонскиот факултет кои преку популарната фитнес апликација Strava ќе собираат и анализираат податоци, но се разбира најважен дел […]

Прочитај повеќе