Македонската апликација Bike Computer развиена од Venikom Mobile надмина 2 милиони преземања. Бројот на преземања раскажува само еден дел од приказната, а Bike Computer во 2020 го зголеми и бројот на дневни активни корисници за 190 отсто. Bike Computer официјално беше претставен во 2016 и уште од почетоците апликацијата е наменета за посериозни велосипедисти. Покрај […]

Прочитај повеќе

Апликацијата на Venikom, Bike Computer, достигна над 50.000 преземања на Android и преку 15.000 на iOS. Како што пишувавме во најавата на самата апликација, Bike Computer е наменет за сите велосипедисти и покрај стандардните опции за следење на вашата рута на возење со сите параметри, преглед на отчукувањата на срцето и слични функционалности, нуди и […]

Прочитај повеќе

Raptor се очила од производителот Everysight наменети пред сѐ за велосипедистите. Очилата се своевиден „HUD“ кој на велосипедистите им овозможува презентирање на податоци во проширена реалност. Брзина, работа на срцето, време, растојание па дури и навигација се присутни во очилата. Очилата помалку наликуваат на HoloLens кој може полесно да се пренесува. Се поврзуваат со телефонот […]

Прочитај повеќе

Bike Computer е интересна апликација за сите велосипедисти која покрај стандардните опции за следење на вашата рута на возење со сите параметри, преглед на отчукувањата на срцето и слични функционалности, нуди и вградена безбедносна опција која ќе ви помогне во случај на незгода. Апликацијата, развиена од македонската Venikom Mobile, е достапна за Android и iPhone.  „Сите во […]

Прочитај повеќе