Би можеле да се изненадите од тоа како изгледале одредени веб страни пред десет години. Би можеле и да се изненадите од тоа зошто би некој пишувал за тоа како изгледале одредени страни пред десет години. Во денешно време, можете да се изненадите од многу работи. Подобро, да не размислувате премногу на таа тема. Ten […]

Прочитај повеќе

BlueGriffon не се истакнува само како напредна алатка за создавање сајтови, туку и како солиден едитор на EPUB, еден од најчесто користените формати за е-книги. BlueGriffon црпи сила од енџинот за рендерирање на Firefox, а, со оглед на тоа дека ги подржува најновите веб технологии, лесно ви дозволува да скокате повеѓу WYSUWYG и Source прегледи. За […]

Прочитај повеќе

На 15 март, пред 25 години во 1985 година беше регистриран symbolics.com, првиот .com домен. Истата година беа регистрирани уште пет .com домени, а во 1997 година беше одбележан и милионитиот .com. Денес, пак, се регистрираат по 668.000 .com домени секој месец.

Прочитај повеќе