Сега може да четувате на Facebook преку посебна Facebook Messenger за Веб. Четот на прелистувачот е достапен на Messenger.com, и тоа што ќе го забележите е дека Messenger за прелистувач ја има истата функционалност како и на Facebook. Но, кога се во прашање пораките, со оваа нова верзија имате поголема прегледност на пораките, иако објавите […]

Прочитај повеќе

Samsung се одлучи совојот музички сервис Milk да го направи достапен за сите преку веб апликација, јави The Next Web. За жал „за сите“ вообичанено почнува од САД, но на сајтот на Milk велат дека накоро ќе бидат достапни и други локации, се надеваме и Македонија. Веб апликацијата е речиси идентична со мобилната апликација, со […]

Прочитај повеќе

Популарниот Flipboard сега има и веб верзија преку која може да креирате персонализиран магазин. Тоа што можеби е најзначајно е дека веб верзијата изгледа одлично и на поголем екран и сега ќе им биде достапна на сите корисници, дел од кои ќе имаат можност да го користат сервисот за првпат. Тоа што е различно со […]

Прочитај повеќе

Any.do, една од најдобрите to-do листи за Android и iOS, која има над 10 милиони корисници, и која е синхронизиран со уште подобриот календар Cal, сега е достапна и за веб. Компанијата стартува своја прва веб апликација, која го има истиот минималистички дизајн како мобилната верзија и е дизајнирана да понуди „појасна прегледност за дневните […]

Прочитај повеќе

Google објави веб базирана верзија на својата продавница за Android која сега брои над 100.000 мобилни апликации. До сега до Android пазарот можеше да се пристапи само директно преку мобилните уреди, додека постоеја разни независни-од-Google веб сајтови кои нудеа листи и преглед на мобилните апликации.

Прочитај повеќе