Ова е гостински текст на Милан Савов, директор и основач на Web и SEO агенцијата SmartClick. Денес, ако не си присутен онлајн, практично и не постоиш. Звучи сурово, но тоа е вистината која живееме во 2021. По речиси две години пандемија, светот научи да функционира онлајн, од секојдневни навики и социјални дружења до водење на […]

Прочитај повеќе

Кинеските власти го „притиснаа копчето“ за над 4 000 веб страници. Забраната доаѓа по неколку месечна кампања во која се обрнуваше внимание на опасностите од опасна содржина. Дел од причините поради кои се отстранети овие страниците се: нарушување на правото на интелектуална сопственост и содржина која пропагира несоодветни вредности, вулгарност и непристојност, јави BBC. Дел […]

Прочитај повеќе