Opera 11 бета сега има можност да се организираат табовите во категории со едноставно повлечи-и-спушти движење, што ќе ја поедностави работата на сите нас кои постојано имаат отворено куп табови.

Прочитај повеќе

Корисниците на мобилната Opera Mini прегледаа над 1 милијарди страни секој ден, а секоја секунда се компресираат преку 11.500 веб страни пред да ја прати таа содржина до телефоните ширум светот објави Opera славејќи го ова достигнување кое е навистина вредно бидејќи Android, iPhone и другите паметни телефони си имаат свои прелистувачи.

Прочитај повеќе

Caffeine нуди 50 отсто посвежи резултати од интернет пребарувањето од претходниот индекс, вели Google додавајќи дека „дали се работи за вести, блог или форум пост сега ќе најдете линкови до релевантна содржина многу побргу откако ќе е објавено.“

Прочитај повеќе