Покрај екстензиите, Google објави и веб базирана, достапна преку секој десктоп прелистувач, Page Speed алатка за оптимизирање на брзината на веб страните, за рангирање на брзината на сајтот и давање сугестии за како да се подобри истиот.

Прочитај повеќе

365psd.com е веб сајт наменет за дизајнерите, кој секој ден нуди по еден високо квалитетен .psd фајл (Photoshop) кој можете да го симнете бесплатно од нивниот сајт или пак да добиете линк во вашето сандаче ако се приклучите на нивниот newsletter.

Прочитај повеќе


Покрај инстант пребарувањето, Google додаде и инстант прегледување на веб страни во резултатите. Имено, кога ќе пребарувате некој термин, линковите во резултатите ќе имаат опција (знак на лупа) за визуелен прeглед на веб страните пред да кликнете на линкот.

Прочитај повеќе

Google овозможи да си ставите своја слика како позадина на почетната страна на Google.com. Персонализацијата е доста ефикасна. Ставете си слика од маче, женска, автомобил, Ѓоко Танески, вие во кафана… :) со своја лична позадина Google дефинитивно изгледа поинтересно.

Прочитај повеќе

Дали мислите дека сте добар веб дизајнер? Имате вештини? Тогаш покажете го вашето дело и дозволете другите да ве оценат! Со цел да ги промовира дизајнерите од Македонија, IT.com.mk во соработка со Mk Host стартува натпреварување за најдобар и најинтересен веб дизајн.

Прочитај повеќе

Likebutton.me е одличен веб сервис за да гледате што им се допаѓа на вашите пријатели, односно на што тие кликнале „Like“ и го споделиле со сите останати. Предноста на сервисот е што ги поврзува вашите омилени сајтови и вашите пријатели.

Прочитај повеќе