Oткако сите му свртea грб на Flash, време беше и на Adobe да се помири со фактот (и визијата на Стив Џобс) дека HTML5 е супериорен. Adobe сега ги ребрендира своите алатки, претставувајќи нова верзија на Flash Professional која сега се нарекува Adobe Animate CC. Adobe Animate ќе го поддржува Flash и Air, но ќе […]

Прочитај повеќе

WebPlatform.org е нов сајт поддржан од најголемите компании од Силициумската долина: Apple, Adobe, Facebook, Mozilla, Google, Microsoft, Opera и Nokia, кој има цел да служи како извор за информации за сите нови веб стандарди како HTML5 и CSS3. „Сајтот е почетна точка за идни големи работи. Целта на овој сајт е да биде место за […]

Прочитај повеќе

Microsoft стартуваше HMTL5 лабораторија каде развивачите и дизајнерите ќе можат да ги тестираат своите веб сајтови направени според новите веб стандарди, да видат дали функционираат на новиот Internet Explorer 9 прелистувач.

Прочитај повеќе

Kористејќи ги новите HTML5 веб стандарди, програмерот Дајл Харви направи игрива верзија на Pacman објавувајќи ја на својот блог.

Прочитај повеќе