По шест години функционирање и продавање DRM-Free ретро дигитални игри, француската продавница, DotEmu реши дека нема да продолжи понатаму и дека е време да се згаснат продажните услуги. Сите досегашни купувачи имаат рок до 1 јуни да ги преземат игрите од нивниот дигитален фронт. „По повеќе од 6 години добра и лојална услуга, жал ни е […]

Прочитај повеќе

Министерството за информатичко општество најави амбициозен проект да отвори, имплементира и хостира, 100 електронски продавници за 100 македонски бизниси и стартапи во тек на 2012-2013 година. Според МИО, проблемот со малиот пазар на електронска трговија во Македонија не е недовербата на корисниците да купуваат од онлајн продавници, туку проблемот е малиот број на електронски продавници. […]

Прочитај повеќе

Една наша анкета покажа дека онлајн шопингот се уште се гледа со недоверба. Сличен резултат покажува и истражувањето на Заводот за статистика кое вели дека само 3-4% од корисниците купуваат производи онлајн.

Прочитај повеќе