Силициумската долина останува центарот на инвестициите кога стартапите се во прашање. Инвестициите во американските стратапи се дури 5,4 пати поголеми од европските, но сега во Европа има дури 16 „еднорози“ меѓу кои шведскиот Spotify и германскиот Delivery Hero, вели VentureBeat. Најголем недостаток на европските стартапи е што ги привлекуваат раните инвестиции и инвестициите во прва […]

Прочитај повеќе