Новите податоци кои ги сподели Wikileaks, покажуваат како Централната агенција за разузнување (CIA) манипулира со камери и видео содржина. Project Dumbo им овозможува на хакерите на CIA да ги користат веб-камерите за набљудување, но и да уништат видео содржина. Цел на нападот повторно е Windows оперативниот систем. Освен камери, Project Dumbo може да манипулира и […]

Прочитај повеќе

Еден викенд, два проблеми. Wikileaks продолжи да ја објавува архивата Vault 7, а овој пат темата е „Како да го хакнете Windows“. Малку поголем проблем за САД е објавувањето на ТheShadowBrokers на алатките на NSA. Wikileaks продолжува да ги објавува злоупотребите на ЦИА Последните документи кои ги објави Wikileaks се однесуваат за можностите на ЦИА […]

Прочитај повеќе

Wikileaks објави нов дел од Vault 7 документацијата, наречена Vault 7 „Dark Matter“. Новите документи покажуваат дека Централната разузнавачка агенција имала „специјален“ метод за Mac. Агенцијата може да надгледува и прислушува лаптоп и најверојатно телефон, ако некогаш имале физички контакт до истиот. Агенцијата користи EFI напад кој може успешно да го скрие и е прилично тешко […]

Прочитај повеќе

WikiLeaks објави илјадници документи за кои тврди дека се дел од хакерските тајни на CIA. Злоупотреба на пропусти во Samsung телевизори, iPhone на Apple и куп Android уреди се дел од најголемото протекување на податоци по Едвард Сноуден. Во 8.761 документи, на над 9.000 страници е опишана праксата на хакерите на CIA. Ова е само […]

Прочитај повеќе