Вања Јосифовски нов технички директор (CTO) во Airbnb. Г. Јосифовски досега ја имаше истата позиција во Pinterest, а поранешниот „Корчагинец“ досега бил на високи позиции и во Yahoo, Google и IBM. „Airbnb е извонредна компанија. Ова е компанија која има можност да го промени светот на подобро. Компанија која е многу амбициозна. Можностите се бесконечни […]

Прочитај повеќе

Pinterest би можела веќе во првата половина на следната година да ги понуди своите акции на берза, дозна Wall Street Journal. Платформата за споделување на интереси е една од најинтересните друштвени мрежи. Наскоро на платформата треба да се појави визуелен пребарувач и алатка која ќе овозможи купување на производите кои корисникот ги гледа на сликите. […]

Прочитај повеќе

Вања Јосифовски, Директор на технологија во Pinterest, на годинешниот VentureBeat Transform 2018 говореше за предизвиците на вештачката интелигенција. Говорот на поранешниот корчагинец беше фокусиран на сегашните и идните предизвици на технологијата. Секако најголем дел од говорот беше поврзан со предизвиците кои ги има Pinterest. Pinterest е своевидна друштвена платформа за споделување на различни слики и содржини, […]

Прочитај повеќе

Вања Јосифовски беше еден од говорниците на годинешниот настан Macedonia 2025. Интервјуто е кусо и во најголем дел фокусирано на можностите или промените кои ги нуди или треба да ги направи Македонија за подобар развој. Интервјуто е супер интересно и доволно кусо, па можете да го изгледате и да донесете сопствени заклучоци. Линк до видеото

Прочитај повеќе

Нов технички директор на Pintrest е Вања Јосифовски. Ова не е прва престижна позиција на поранешниот Корчагинец, кој може да се пофали и со својата работа во Yahoo, Google и IBM, но и на повеќе универзитети. На местото на директор на друштвената мрежа доаѓа од местото лидер на инженерски тим. Во друштвената мрежа е од […]

Прочитај повеќе

Д-р Вања Јосифовски е главен истражувач на интернет компанија Yahoo! во областите на e-рекламирање, собирање на информации, пребарување и бази на податоци. Информатичките почетоци му биле во времето на Commodore 64 и Sinclair ZX Spectrum компјутерите, кога тогаш незаинтересираниот Вања бил предизвикан од неговиот татко да создаде компјутерски програм за хемиски соединенија по што ја […]

Прочитај повеќе