Wikipedia започна да користи вештачка интелегенција за да открие лажни статии. Алгоритмот кој го користи енциклопедијата овозможува споредба на утврдена пракса на вандализам, а потоа ваквите статии ќе ги испрати до волонтерите на разгледување, вели Арон Халфкер за Wired. Системот е наречен SciKit Learning и може да одреди кога некој корисник сака да уништи некоја […]

Прочитај повеќе

Надополнето: Tекстот за Бранко Црвенковски веднаш беше поправен откако се дозна дека се објавени лажни информации.

Прочитај повеќе