Денес е Св. Валентин, па можеби е прикладно да обрнеме внимание на науката околу наоѓање партнер преку Интернет. Да, партнер не се наоѓа толку лесно, туку е потребна наука! Или поточно математичка формула, вели OKCupid, еден од најголемите сајтови за наоѓање партнери на интернет кој има околу еден милион посетители месечно. Основачот на сајтот Кристијан […]

Прочитај повеќе

Можеби малкумина од вас ќе признаат дека на 14-ти февруари и посветуваат поголемо внимание на саканата личност, а воедно го празнуваат и денот на виното. Сепак на крај ваш избор е дали ќе одлучите на овој ден да направите нешто надвор од вообичаеното во чест на спротивниот пол или ќе го поминете како и секој […]

Прочитај повеќе

За сите оние кои пробуваат да ја најдат љубовта на својот живот преку интернет, а досега нивните напори не вродија со плод, Virtual Dating Assistants или VIDA го има решението за сите ваши маки.

Прочитај повеќе

Валентин е ден на заљубените нели, со тоа и ден за давање подароци на својата подобра половина. По повод празникот It.com.mk се прошета низ ГТЦ и низ веб во потрага по интересни гик уреди со цел да ви инспирираме идеја за подароци.

Прочитај повеќе