Едно време одамна, uTorrent важеше за еден од најдобрите програми за преземање на торенти. Се чини дека ова време е одамна поминато, а нови апликации се и повеќе од способни да го закопаат uTorrent. Сепак и покрај ова, uTorrent останува најкористен торент клиент. Веста дека алатката има безбедносен пропуст кој овозможува напаѓач: да изврши код; […]

Прочитај повеќе

Кога се работи за програми за преземање торенти, одредено име особено се истакнува. μTorrent. Но, μTorrent и сличните гиганти сега се само сенки на нивните претходни верзии и, како такви, првенствено служат за бомбандирање на корисниците со непотребни реклами и злоупотреба на довербата преку инсталирање програми без ваше знаење. Токму поради ова, доколку се уште […]

Прочитај повеќе

Постојаните подбрувања и надградби допринесоа мобилните клиенти за uTorrent и BitTorrent да бидат преземени импресивни 10 милиони пати, објави BitTorrent на својот блог. Оваа бројка е постигната со преземања на торент апликациите на сите три платформи iOS, Windows Phone и Android. Апликациите овозможуваат контролирање на uTorrent. кој работи на вашиот компјутер, преку вашиот паметен телефон […]

Прочитај повеќе

Битторент клиентот, uTorrent, има нова надградба на својата Android верзија. Од сега uTorrent за Android ќе има опција да симнува содржини, единствено кога телефонот ќе биде во домет на WiFi мрежа. Покрај ова подобрена е и стабилноста на uTorrent- Аndroid. Надградбата треба да овозможи поголема удобност при работење со апликацијата, бидејќи нема да треба да […]

Прочитај повеќе

BitTorrent ја објави бета верзијата на популарната апликација за симнување, uTorrent за Android. До сега над 150-те милиони корисници можеа само далечински преку мобилен да го контролираат симнувањето на десктоп верзијата на uTorrent. Но, со Android апликацијата корисниците ќе ги добијат сите познати функционалности како лимитирање на сообраќајот и претплата на RSS фидови. Како и […]

Прочитај повеќе

Незадоволните корисниците се побунија на одлуката на еден од најпопуларните торент клиенти uTorrent да воведе реклами. Торент клиентот објави на својот форум дека разгледува рекламирање како можност за собирање средства, но по бунтот uTorrent делумно ја промени одлуката и ги промени рекламите во незадолжителни. Спонзорираните торенти сè уште ќе се појавуваат во листата, но корисниците ќе бидат во […]

Прочитај повеќе

Новиот торент клиент Chrysalis на BitTorrent e клиент кој е наменет за почетници, со интерфејс кој е многу поедноставен од клиенти како uTorrent.

Прочитај повеќе