Правилникот на МАРНет, креиран уште во 1995-та, е неправилен според Уставот, вели Уставниот суд и ја блокира службата за управување на домени се додека Министерството за информатичко општество според нов и неодамна одобрен закон не формира правилна служба за домени. Тоа може да потрае до два месеци, а ако сакате да регистрирате домен или да промените сервер/именски опслужувач, тогаш ќе мора да почекате.

Прочитај повеќе