Што е најважно за еден стартап да прерасне во успешна компанија? Без сомненевање успехот на еден стартап зависи од од повеќе фактори, но сите успешни стартапи имаат една заедничка основа – тајмингот кога се основале, вели Бил Грос основач и инвеститор во стартапи, во својот TED говор. Во своето истражување г. Грос споредува пет фактори: […]

Прочитај повеќе

На неодамнешниот IEEEXtreme натпреварот за програмирање два македонски тимови од ФЕИТ освоија одличен резултат. Тимот А: Јордан Паликрушев, Бојан Костадинов и Игор Кулев го освои четвртото место, а тимот Б: Мите Митрески, Бојана Поповска и Никола Судијовски го освоија осумдесет и четвртото место на интернационалниот натпревар на кој учествуваат 970 екипи со преку 2.700 учесници од целиот свет.

Прочитај повеќе

Екипа студенти од ФЕИТ го освои четвртото место на неодамнешниот IEEEXtreme натреварот за програмирање меѓу 970 екипи со преку 2.700 учесници од целиот светот. На натпреварот, кој е организиран од интернационалниот Институт за електрични и електронски инженеринг (IEEE), учествуваше и втора екипа студенти од ФЕИТ која го освои 84 место, што ги пласира македонските студенти во горните 10 отсто од учесниците.

Прочитај повеќе