Оваа недела Министерството за правда ја претстави новата дигитална услуга, со која граѓаните ќе можат онлајн да побараат и да извадат документ за неосудуваност. Оваа потврда на граѓаните им е потребна за вработување на некои специфични позиции, за огласи, за кандидатура за избори и слично. Досега единствениот начин да се извади вакво нешто беше со […]

Прочитај повеќе

Во декември, 2019-та започна со работа ажурираната верзија на Националниот портал за електронски услуги, достапен на Uslugi.gov.mk преку десктоп, мобилен или таблет, кој има за цел на граѓаните да им овозможи брз и лесен пристап до информации за јавните услуги од надлежните органи и државни субјекти. Порталот е воспоставен и управуван од Министерството за информатичко општество […]

Прочитај повеќе