Не е никаква тајна дека Amazon го сака тронот за сите дигитални содржини, а најбрзиот пат до таму го гледа преку стриминг услугите. Подолго време се шушкаше дека гигантот се подготвува за овозможување услуга која ќе биде директен ривал на Nvidia GeForce Now, Xbox и Google Stadia. Конечно се дозна дека услугата ќе се вика […]

Прочитај повеќе

Наспроти промовирањето на Македонија како информатичко општество, воведувањето биометриски систем на идентификација и постоењето на стотици сајтови на министерствата, владините агенции и на низа други државни институции, обичниот граѓанин сé уште не може на едноставен начин онлајн да добие информација од нив, пишува Бисерка Велковска-Блажева.

Прочитај повеќе

Која е најдобрата продавница за хардвер, најдобра според квалитетот на робата, цената и според сервисот и услугата? Форумџиите стартуваа интересна анкета која прерасна во дискусија за продавниците споделувајќи го своето корисничко искуство.

Прочитај повеќе

Брз, стабилен и евтин интернет. Тоа е желбата на секој корисник. Според 16 отсто од посетителите на It.com.mk македонските провајдери ги исполнуваат желбите. Но 47 отсто или 289 од вкупно 609 посетители велат дека македонските провајдери можат да понудат многу повеќе. а 6 отсто или 38 корисника велат дека услугата е лоша па често се префрлуваат меѓу провајдерите. 31 отсто пак велат дека се задоволни од услугата, но и дека секогаш се за побрз, поевтин и постабилен интернет.

Прочитај повеќе

Министерството за внатрешни работи стартува нова услуга за граѓаните кои аплицираат за вадење патни исправи и возачки дозволи. Плаќањето на задолжителните таксени марки ќе може да се изврши преку СМС порака на телефонскиот број 144166 (со префикс на кој било од трите мобилни оператори –VIP, Т-mobile, ONE). При тоа е важно по испратената кодна порака, граѓаните да го задржат повратно добиениот трансакциски код кој што ќе треба да го сочуваат и презентираат пред шалтерскиот работник.

Прочитај повеќе

Луѓето се спријателуваат со брендовите на Facebook и Twitter бидејќи се корисници на брендот, за да добијат информација за некоја ексклузивна понуда и затоа што нивните пријатели се потрошувачи на брендот, покажa анализата на Razorfish, агенција која први маркетинг истражувања. Анализата „Digital Brand Experience“ е направена за онлајн однесувањето на 1000 американци кои имаат претходно […]

Прочитај повеќе