Ураганот Марија на крајот на септември речиси целосно го опостуши Порторико. Два технолошки гиганти, Google и Tesla ја понудија својата помош на островскиот дел од САД. Огромен дел од островот е со уништена инфраструктура. Токму тука ќе се обидат да помогнат двете компании. Откако со Project Loon, во мај Google успеа да помогне во Перу на […]

Прочитај повеќе