Опрема за следење во вредност од 10 милиони евра е уништена во март, а постапката во која оваа опрема е уништена е незаконска, тврди Специјалното јавно обвинителство (СЈО). Доколку се покажат како точни, овие податоци ќе ги потврдат тврдењата дека граѓаните, новинарите и дел од политичарите, незаконски се следени од органите кои требаа да ги […]

Прочитај повеќе