Мicrosoft имплементира содржителни надградби за Windows 10 два-пати годишно. Со излегувањето на овој оперативен систем, корисниците искусија значителни надополнувања, првин со Anniversary Update, а потоа со Creators Update и последниот Fall Creators Update. Наредниот месец се спрема пролетната надградба, позната како Redstone 4 или Spring Creators Update. Надградбата првенствено ќе се фокусира проширената реалност и ќе се одликува со нова […]

Прочитај повеќе

Еден месец пред официјалното излегувањето на првата надградбата на Windows 8.1 се појавија првите верзии на сајтовите за споделување на фајлови. Новата верзија доаѓа до многу новитети, пред се поедноставна интеракција со глувчето и нови title bar кој овозможува отворање, затворање или подредување на апликациите со помош на глувчето, што ќе го зголеми квалитетот на […]

Прочитај повеќе

Plugin Check на Mozilla е сервис кој ви проверува дали плагините и екстензиите на прелистувачот се апдејдирани бидејќи „старите плагини можат да потрошат време и да го прекинат прелистувањето, го зголемуваат ризикот од вируси, додека надградените плагини го подобруваат сурфањето.“

Прочитај повеќе