Нови емотикони доаѓаат во 2016 година. Предлозите од 67 во најголем дел се ужасно лоши, куп зеленчуци, овошја, животни, спорт и слично, но некои без сомневање уште сега знаете дека ќе бидат дел од Unicode 9, организација составена од ИТ компании која е одговорна за Unicode стандардот што им дава човечко значење на бројките со […]

Прочитај повеќе

Србија е првата балканска земја која започна со регистрација на кириличниот домен .срб. Ова е втор национален домен на Србија. Интересно во првите часови од кога доменот е достапен, се регистрирани над 235 домени. Предност за регистрација имаат корисниците на .rs домените кои во првите шест месеци ќе добијат промотивна цена од еден српски динар. […]

Прочитај повеќе

<Надополнето> Google ги поврати податоците од сите оштетени мејлови велејќи дека покрај онлајн складиштата за податоци, тие истите ги чуваат и на лента.

Прочитај повеќе