СмартАп – Лабораторија за социјални иновации Скопје и УНИЦЕФ ги покануваат сите млади иноватори од 14 до 24 години да осмислат решенија за #КрајНаНасилството врз децата и меѓу децата во рамки на Младинскиот предизвик – Generation Unlimited. Низ светот околу 1 милијарда деца се соочуваат со некоја форма на насилство. Половина од тинејџерите во светот […]

Прочитај повеќе

Лабораторија за социјални иновации во соработка со УНИЦЕФ организира 18 дневен образовен камп (#Inno4Edu) со цел да се поттикне и креира реална промена во образованието во Македонија, кој ќе се реализира преку работни средби во периодот од 05.05.2018 до 16.06.2018 година во Национална Универзитетска Библиотека ,,Св. Климент Охридски” ​Скопје. Главната цел на Образовниот Камп (#Inno4Edu) е […]

Прочитај повеќе

Game Chaingers е плaтформа на UNICEF која овозможува донација преку позајмување на ресурсите на компјутерот. Играчите преземаат софтвер кој автоматски ги носи ископаните криптовалути во новчаникот на Game Chaingers. Овие средства понатаму се донираат на децата од Сирија. Причината поради која UNICEF сака да ги ангажира гејмерите и е-спортистите е нивната страст, па тоа ќе помогне […]

Прочитај повеќе

Застрашувачки. Порнографија. Сајбер малтретирање. Кражба на лични податоци… ова се популарните теми денес, 08 февруари 2011, на светскиот Ден за детската интернет безбедност.

Прочитај повеќе