Ова интервју е дел од серијалот интервјуа со спикерите кои ќе говорат на настанот InTech X Meets Massive Interactive, кој ќе се одржи на 5-ти декември. Настан на кој ќе се зборува за повеќеплатформскиот кориснички интерфејс и транзицијата од хибриден до нативен, и ќе се разбиваат митовите во однос на .NET развојот и неговата примена во […]

Прочитај повеќе

Material Design кој Google го претстави со Android L на Google I/O 2014 е добитник на Златна награда за најголем допринос во корисничкото искуство на UX Awards. Настанот се одржува од 2011 година, а само најдобриот софтвер може да биде присутен на него, вели Android Authority. Material Design овозможува поголема флексибилност за различни платформи и […]

Прочитај повеќе

Како продукт менаџер и експерт за корисничко искуство, Маргарет Гулд Стјуард помогна во развојот на сајтовите на YouТube, Google и Facebook кои секој ден имаат милијарди посетители и содржини кои се закачуваат секојдневно. Предизвикот за неа е креирањето на вакви огромни сајтови кои процесираат милијарда пребарувања секој ден; 500 часа видео се споделуваат на YouTube […]

Прочитај повеќе

Google ја подобри Android Market продавницата, додавајќи филмови и книги. За жал, книгите и филмовите ќе бидат достапни само во САД, барем во моментов, каде ќе се продаваат започнувајќи од 2 долари. Филмовите ќе можат да се гледаат инстантно преку Videos апликацијата. Пазарот на апликации има и редизајниран UI. На интерфејсот се додадени нови листи […]

Прочитај повеќе

Развивачите на апликации сега ќе можат да го искористат алатките за софтверски развој (SDK) и плагини со алатките за развој на Android (ADT) за да креираат апликации за новиот Honeycomb, односно верзија на Android мобилниот оперативен систем кој е приспособен за таблет компјутерите.

Прочитај повеќе