Конечно стартува Brainster, нова едукативна платформа која е spin-off од WeLrn, стартапот на Петар Ниновски. Петар успеа да привлече инвестиција од македонски ангел-инвеститори за WeLrn, која е замислена како онлајн платформа за кратки, практични курсеви. Но, додека работат на неа, им дојде идеја дека можат да креираат платформа за офлајн курсеви. Така се роди и […]

Прочитај повеќе

Khan Academy е непрофитна организација која цели кон тоа сите да добијат бесплатно и квалитетно образование каде и да се. На страницата има повеќе од 2.100 видеа со едукативен материјал, кои се сржта на нивната идеја, поткрепени од нивниот аналитички софтвер кој ја оформува целата идеја.

Прочитај повеќе