Пред скоро една година Министерството за информатичко општество стартуваше едукативна тв емисија за Еdubuntu, оперативниот систем на кој работат училишните компјутер од проектот „Компјутер за секое дете“.

Прочитај повеќе

На последната седница Владaта ја прифати Националната стратегија за развој на електронски содржини во образованието, соопшти ИТ министерот Иво Ивановски. Со ова стартува дигитализација на образованието.

Прочитај повеќе