Во Русија покемоните ве фаќаат вас! Русинот Руслан Соколовски, би можел да ги помине следните пет години во затвор. Причината за ова се снимките кои може да се користат како доказ дека ловел покемони во Црквата на Сите Светци во Екатеринбург. Г. Соколовски мислел дека ловот на покемони во црква не е забрането. „Како може да е навредливо […]

Прочитај повеќе

Четиринаесет годишниот Ахмед Мохамед сакаше да ги импресионира своите наставници и соученици со својот електричен часовник, наместо тоа полицијата во Тексас го уапси. Ова всушност го направи младиот Мохамед новиот херој на Силициумската Долина, вели Wired. „Најверојатно веќе сите знаат дека јас сум креаторот на часовникот подари кој доживеав многу невољи, Го направив часовникот за […]

Прочитај повеќе

<Надополнето 14.12.10:>Англискиот Вестминистер суд ја смени одлуката и дозволи кауција под строги услови за основачот на контроверзната Wikileaks, Џулијан Асанж, кој е обвинет за силувања во Шведска.

Прочитај повеќе