Во случај да ги испуштивте вчерашните новини, Twitter наскоро ќе ја отстрани поддршката за сервисите кои хостираат слики на трети страни како што се TwitPic и yFrog. Ова не е првпат од Twitter да престанат да поддржуваат одредени сервиси и апликации и со тоа само им даваат до знаење дека сакаат да имаат целосна контрола […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа Twitter, иако е далеку помала од гигантите Facebook и Google, нема намера да попушти во борбата за задржување и зголемување на бројот на корисници, па така последна новина е дополнувањето на корисничките профили со фото галерија. Доколку споделувате фотографии на Twitter користејќи ја новата опција за закачување, или пак користите надворешни сервиси како […]

Прочитај повеќе

Основачот на Twitpic, Ноа Еверет, ја лансираше новата друштвена мрежa Heello, која по некоја случајност e индентична копија на Twitter. Овој потег и не треба да изненади, бидејќи Twitter со откривање на новата опција за закачување слики стана закана за серивисите кои веќе ја нудат оваа опција, како што е Twitpic. Heello, покрај тоа што […]

Прочитај повеќе

Тwitter ја активираше опцијата за закачување слики на сервисот преку нивната веб страна. Ова значи дека нама да мора да користите други веб страни преку кои ги поврзувате Twitter профилите за да закачите и споделите фотографија, пример TwitPic за кого ова се многу лоши вести. Сега ќе може да споделите слика директно преку Twitter.com само […]

Прочитај повеќе

На Twitpic, популарниот сервис за закачување фотографии и нивно споделување нa Тwitter, од сега ќе може да закачувате и видеа, што е логички чекор напред за сервисот кој има, според основачите, над 17 милиони корисници и дневно додава по 30.000 нови корисници.

Прочитај повеќе

Се објавија неколку новитети поврзани со Twitter, но иако се доста значајни сепак се кратки, во духот на 140-карактери лимитот. Затоа ги спакував на едно место. Има две официјални вести од Twitter, за растот на сервисот како и за официјалниот сервис за кратење линкови, а подолу има и вест за нова опција да се тагираат лица на TwitPic сликите.

Прочитај повеќе