Сервисот за микро-блогирање најави дека твитерџиите ќе можат да си креираат персонализиран тајмлајн според теми и хаштагови. Twitter ќе го отвори и своето API за да може програмерите да ја понудат оваа фунцкионалност во своите апликации. За почеток можноста за креирање персонализиран тајлмајн ќе биде достапна само преку TweetDeck клиентот. Aко се покаже како корисна […]

Прочитај повеќе

Тwitter реши да ја прекине поддршката за TweetDeck на неколку различни платформи со цел да ги натера корисниците да ја користат веб-базирана верзија на клиентот која e „брза и богата со функционалности“ и Chrome апликација која нуди нотификации. ТweetDeck, кој беше купен од Twitter за 40 милиони долари во 2011-та година, сега ќе биде достапен […]

Прочитај повеќе

Подобрениот TweetDeck за Chrome и веб апликацијата сега дозволува интеракција со твитовите од било каде и да се појават во апликацијата. Тоа значи дека ќе може да одговарата на твитовите, да ги ретвитувате или да го обележувате како омилени. Дополнително, вели Twitter, сегашниот сопственик на клиентот, подобрено е и како се следат другите корисници, и […]

Прочитај повеќе

TweetDeck, eден од најпопуларните декстоп клиенти за твитање, од неодамна во сопственост на Twitter, сега објави нова верзија во која претстави неколку интересно новини. Додадена е опција за креирање, едитирање и бришење на Twitter листи директно во апликацијата. Сега има и нови две колумни за прикажување на активностите и интеракциите со другите корисници, што значи […]

Прочитај повеќе

Со започнувањето на големата популарност на Twitter, започнаа да се појавуваат и многу други интернет страници, апликации и алатки кои го унапредуваа и надополнуваа сервисот со некои опции кои на почетокот не постоеа. Така беше со TwitPic, со неколку пребарувачи на твитови, апликации за превод на твитови и многу други. Со време Twitter ја осозна […]

Прочитај повеќе

Поаѓајќи од мојата љубопитност за тоа кои се најкористените Twitter апликации oд македонските корисници, решив да спроведам една кратка анкета. Онлајн анкетата се состоеше од четири прашања – две демографски (пол и возраст) и другите две се однесуваа на тоа кои Twitter апликации ги користат и од што најчесто твитаат. Ова се резултатите добиени од […]

Прочитај повеќе

Според TechCrunch, Тwitter го купи популарниот клиент за твитање TweetDeck за меѓу 40 и 50 милиони долари. TweetDeck е Аdobe Air апликација со која може да се организира следењето на стримот со твитови, како и креирање листи со следбеници за полесно следење на што се случува на сервисот за микро-блогирање во 140 карактери.

Прочитај повеќе

Twitter e во преговори да го купи TweetDeck, еден од најпопуларните клиенти за мрежата, за околу 50 милиони долари, пишува Wall Street Journal.

Прочитај повеќе

Продавницата за веб апликации Chrome Web Store на Google oд самиот почеток нуди над 500 веб апликации. Некои од нив се доста интересни, други се само копија на веб сајт, трети непотребни. А има и корисни алатки или апликации кои до сега беа достапни само за iPhone и iPad, а сега ги имате на вашиот Chrome прелистувач.

Прочитај повеќе

Новите верзии на Twitter клиентите Echofon и TwееtDeck ќе го користат новиот User Stream API на Twitter за да објавуваат статуси во реално време, без потреба да се рефрешира фидот. Секој одговор на твитот, ретвитување или порака ќе се појави веднаш во реално време.

Прочитај повеќе