Twitter по повод пет години од денот кога е стартуван протипот на сервисот, објави неколку интересни #бројки за растот на сервисот на кој му требаше 3 години 2 месеци и еден ден за да помине од првиот до милијардитиот твит. Сега, потребно е само една недела да се испратат милијарда твитови, односно се праќаат по просечно 140 милиони твитови на ден.

Прочитај повеќе

Надополнето: Twitter го објави копчето – повеќе информации на официјалниот блог пост.

Прочитај повеќе

Колку и да е интересен Twitter барајќи креативност да пишувате во 140 знаци сепак понекогаш е потребно да напишете нешто подолго. TwitLonger е сервис кој ќе ви овозможи да напишете повеќе и да го објавите тоа на Twitter. Но не ја објавувате целата порака туку само праќате линк до текстот.

Прочитај повеќе