Се сеќавате на Туторијали.мк? Едукативниот сајт беше стартуван пред една година, но како и својот претходник Tutoriali.com.mk, по некое време беше изгасен, но не и забаравен. За среќа на сите кои сакаат да научат нешто повеќе за Photoshop, програмирање, оверклокување на графичка картичка и куп други интересни совети, Tutorijali.mk оживува повторно како дел од Pretpriemac.mk. […]

Прочитај повеќе

Претходно IT Ways, сега Tutorijali.mk, сајтот е креиран за едукативни цели, нудејќи туторијали за најразлични ИТ нешта, од водичи за користење на оперативни системи до веб дизајн и веб сервиси. Сајтот нуди листа на туторијали кои може да ги прегледате, но и опција да закачите и да споделите ваше едукативно дело без потреба да се […]

Прочитај повеќе

Google со претстави онлајн лекции со кои ќе им помогне на почетниците и програмерите кои имаат потешкоти со развивање на Android апликации. Android Training содржи 11 категории со 34 лекции за како да се почне да се развива Android апликација. Сите лекции се бесплатни и содржат чекор-по-чекор инструкции и совети за дизајнирање ефективна навигација, менаџирање […]

Прочитај повеќе

Tutoriali.com.mk веќе една години нуди над 310 најразновидни корисни туторијали за технологијата, софтвер, разни трикови, хардвер, Windows, Visual Basic, Java, C++… едуцирајќи ги и нудејќи им помош на сите посетители.

Прочитај повеќе