Со овој туторијал започнува делот во кој посетителите на курсот ќе се запознаат со условно извршување на наредби. Започнува со едноставна проверка за еден исполнет услов со if-else, а продолжува со малку посложена проверка на повеќе услови со if-elseif-else.

Прочитај повеќе

Amazon додаде нов едукативен twitch-канал за Amazon Web Services. Ова е прв пат компанијата да ја користи платформата за сопствени потреби. Засега најавени се неколку програми, помеѓу кои AWS Maker Studio и Live Coding.  Најверојатно претпоставувате дека каналите ќе нудат туторијали и видео лекции кои гледачите можат да ги искористат за да го прошират своето знаење. […]

Прочитај повеќе