Од 1 јуни, сите сопственици на PS4 ќе можат да зграпчат интересни награди доколку играат некоја од претходно-одредени игри. Се работи за настанот PS4 Tournaments каде природата на наградите зависи од тоа колку ќе играте. Имено, турнирите се отворени за сите што имаат PS4 и PS+ претплата, а ќе започнат со игрите: Call of Duty: Modern […]

Прочитај повеќе

Ниту е-спортистите нема да можат да користитат допинг, неодамна објави Electronic Sports League, а оваа недела ги објавија и сите супстанции кои ќе бидат забранети при учествување на официјалните натпревари. На листата се наоѓаат сите забранети супстаници кои важат за нелегални и за останатите професионални спортисти. За дел од лековите кои се издаваат со рецепти […]

Прочитај повеќе

Во тек се два големи настани за гејмерската заедница во светот. Првиот е BlizzCon 2008, настан кој го организира Blizzard каде се промовираат нивните игри како Diablo III, WoW, Starcraft II. Вториот е Tokio game show 2008 саемот. Додатно на тие настани е и веста дека во наредниве месеци ќе се промовира и друштвената мрежа WorldGaming.com, слична на Facebook и MySpace, но за гејмери кои ќе имаат шанса да се натпреваруваат на разни платформи за пари.

Прочитај повеќе