Минатата недела Skype и официјално стана дел од Microsoft. Со оваа зделка Microsoft ќе може да го интегрира Skype во своите уреди и софтвер и да обезбеди комуникациски услуги на своите клиенти и корисници, и да им стане конкурент на Apple и Google во трката на кој ќе биде првата мултиплатформа која ќе интегрира пребарување, […]

Прочитај повеќе

Знам, знам, сигурно си велите, не уште еден тулбар! Иако и мене не ми е многу привлечна идејата да имам уште нешто над страниците кои ги посетувам, Bing тулбар овојпат носи некои интересни новини.

Прочитај повеќе

Google.com страницата доби нов, редизајниран горен навигационен бар чии десни опции се групирани на едно место, што е најверојатно инспирирано од Chrome прелистувачот.

Прочитај повеќе

Skype Toolbar додатокот за сите верзии на Firefox е деактивиран заради успорување на прелистувачот. Според Mozilla, во последната недела дена имало 40.000 срушувања на прелистувачот токму поради овој тулбар. Иако ова е проблем со тулбарот, Mozilla вели дека „просто кажано, на корисниците може да им се причини дека Firefox e спор.“

Прочитај повеќе