Димитри Хацис од Грција со само петнаесет години стана најмладиот креатор на робот со човечка големина висок 1,85 сантиметри. Младиот Димитри е еден од учесниците на проектот за роботика со отворен код InMoov , чија цел е да овозможи на секој да може да креира својот робот во сопствениот дом со помош на 3Д принтер. Хуманоидниот […]

Прочитај повеќе