Тимот NCA од Netcetera заврши 12 на AlphaPilot предизвикот каде се спојуваат трките со дронови и вештачката интелигенција. Тимот NCA е во состав: Александар Ников, Војче Кушевски, Панче Чавковски, Кристијан Јанкоски, Иван Секованиќ и Борјан Георгиевски. „Нашиот тим заврши 12-ти на AlphaPilot, the Lockheed Martin AI Drone Racing Innovation Challenge. Натпреварот беше предизвик за нашите […]

Прочитај повеќе

Лук Банистер има само петнаесет години, но тој е новиот шампион на Dubai World Drone Prix. Настанот е првиот глобален натпревар во пилотирање со дронови, а на него учествуваа над 150 тимови. Tинејџерот леташе за тимот на Tornado X-Blades кој ја освои наградата од 250.000 долари. Во финалното друштво имаше место за 32 учесници, а […]

Прочитај повеќе