Кога луѓето започнуваат со вежбање, можеби најважно е одржувањето на мотивација. Популарната фитнес апликација Runkeeper додаде нова функционалност Running Groups, чија цел е креирање на група за трчање, а со тоа посветување внимание и на социјалниот дел од трчањето. Корисниците можат да направат групи за трчање, налик на виртуелни клубови, во кои можат да членуваат […]

Прочитај повеќе

Хрватската компанија Infinum освои 100.000 долари за својата badaSports мобилна апликација која го освои првото место во категоријата Easy Life на Samsung Global Developer Challenge. На натпреварот за креирање апликации за новиот Bada мобилен оперативен систем на Samsung има вкупно 24 победници распределени низ категории кои меѓу себе поделија 2.7 милиони долари награден фонд.

Прочитај повеќе

SportyPal e бесплатна спортска апликација за мобилен телефон, поточно апликација коja вклучува неколку елементи за да овозможи подобро искуство додека џогирате, шетате подолго во природа, возите велосипед или ролерки… Aпликацијата користи GPS технологијата за да ја мапира стазата по која се движите, истовремено собирајќи разни податоци за трчањето: темпо, движење, растојание, потрошени калории…

Прочитај повеќе