Да се каже дека Star Wars: Battlefront 2 помина лошо би било потценување од епски пропорции. Издавачката куќа ЕА вложи сериозни напори да ги зацементира гејмплеј механиките на начин на кој едноставно моравте да посегнете по паричникот и да трошите вистински пари на игра која, според сите показатели, беше сосема просечна. Поради преголемата контроверзност и […]

Прочитај повеќе

Во првите три месеци од 2016 година македонските корисници онлајн потрошиле над 7 милиони евра. Ова е пораст од 26 отсто во однос на истиот период во 2015 година, јавува Дневник, повикувајќи се на податоци од Народната банка на Македонија. Вкупната сума од 7 милиони евра го вклучува онлајн плаќањето на сметки, но и онлајн […]

Прочитај повеќе

Финансискиот сервис PayPal во својот инфографик „Иднината на дигиталните пари“ вели дека до 2016-та нема да е потребен кеш за купување и нема да има потреба да се носи новчаник. Инфографикот го разгледува ефектот на дигиталните трансакции во Велика Британија каде 45 милиони луѓе користат мобилни телефони, од кои скоро половина корисници барем еднаш во […]

Прочитај повеќе

Squаrе, мал коцкест читач на кредитни картички за мобилни телефони со кој преку апликација се извршува наплата, официјално излезе од бета пред една година, и веќе успева да процесира милиони долари од мобилни трансакции секоја недела, пишува TechCrunch.

Прочитај повеќе