Веб играта Mафиа.мк не случајно го избра името „БалКанКан“ за својата нова сезона, бидејќи играта истовремено стартува и во Бугарија и наскоро во Србија.

Прочитај повеќе

Mafia.mk е прва македонска онлајн игра налик на друштвена мрежа која се бави со организираниот криминал. Играта е веб базирана, значи ви треба прелистувач за да ја играте и е едноставна текстуална игра. Вие сте криминалец кој се обидува да стигне до врвот на подземјето. Крадете автомобили, лижавчиња од деца, продавате дрога со цел да се собере поголема почит и секако – пари. Звучи навистина криминално, но покрај забавниот аспект има и едукација вели Трајче Петров алијас SkechBoy, студент на електро-технички факултет и еден од креаторите на Mafia.mk.

Прочитај повеќе

Неодамна добивме Google Тranslate на македонски јазик.
&Nbsp;
Тие што не знаат повеќе можат да прочитаат тука, па да се навратат на овој текст во кој ќе објасниме како процедурата на преведување да стане автоматска, со само еден клик.

Прочитај повеќе