На 8 април годинава кинескиот телеком киднапирал 15 отсто од светскиот интернет сообраќај, држејќи ги во „заложништво“ цели 18 минути, се вели во извештајот на Комисијата за економски и безбедносен преглед меѓу САД и Кина.

Прочитај повеќе