Touch+ од Ractiv е додаток за компјутер кој треба да ги замени комјутерското глувче и тачпадот. Уредот може да се користи за скролување, како помош за презентации, па дури и како контролер за видеоигри. Touch+ веќе поддржува OS X, Windows и iOS, а најавена е поддршка за Linux и Android TV. Контролерот е составен од […]

Прочитај повеќе

Microsoft Research работи да го направи Microsoft Office да биде со интерфејс оптимизиран за екрани на допир. Компанијата издаде документ во кој може да се види оваа интеграција и како ќе изгледа следната генерација на Office. Според првичниот изглед се чини дека компанијата сака да овозможи во „допирот“ да функционира на различен начин во различни […]

Прочитај повеќе

На YouTube се појави видео од Blackbarry Bold Touch 9930 Montana кој официјално се очекува да биде претставен во мај на BlackBerry World настанот на Research in Motion.

Прочитај повеќе