Dell, Toshiba и Lenovo имаа можност да видат преку презентиран доказ дека софтверот кој доаѓа преинсталиран на компјутерите е вистинска опасност за корисниците. За пропустите од овие компании веќе и досега и надолго се пишуваше, но сега има доказ дека преинсталираниот софтвер, подобро познат како bloatware, овозможува сајбер напади врз компјутерите. Компаниите сега се запознаени […]

Прочитај повеќе

Претседателот на Toshiba Corp. Хисао Танака и двајцата негови преходници поднесоа оставки на своите функции во Toshiba, откако е откриено дека јапонската корпорација значително ја „надувала“ својата заработка.Компанијата погрешно пријавила заработка повисока за 1,2 милијарди долари, од почетокот на финансиската криза, односно пред шест години. „За компанијата да се реизгради потребно е да се промени […]

Прочитај повеќе

Таблет компјутерот на Toshiba се уште нема име, тоа што се знае за него е што ќе користи Nvidia Tegra 2 процесори, се уште не се знае количината на меморијата, и, како и многу други, ќе работи на Android Honeycomb оперативниот систем, кој има поголема поддршка за таблет уредите, и има 10.1 инчен екран со 1280×800 резолуција со 720p висока-дефиниција, и порт за HDMI.

Прочитај повеќе