Аргентинскиот хакер и истражувач Ch Russó користејќи неколку SQL Injection напади го проби озогласениот торент сајт откривајќи лични информации на корисниците, како нивните имејл и IP адреси.

Прочитај повеќе

Pirate Bay, иако оваа време лани беше осуден за пиратерија, се уште им пркоси на музичката и филмската индустрија, oвојпат наоѓајќи и појак сојузник во Пиратската партија на Шведска.

Прочитај повеќе

Бугарската полиција најави дека ќе ги изгаси zamunda.net и arena.bg, двата најголеми бугарски торент сајтови, кои се доста користени и од македонските корисници.

Прочитај повеќе

Холандскиот суд му нареди на популарниот торент сајт Mininova.org да ги избрише сите .torrent фајлови кои ги прекршуваат авторските права или ќе плати казна од 5 милиони евра, по 100 евра за секој пиратски торент. Mininova беше тужена од холандската анти-пиратска организација BREIN, која ги штити авторските права на музичката и филмската индустрија.

Прочитај повеќе