Многумина веруваат дека Tor е тотално анонимен, приватен и безбеден начин за пристапување на Интернет, а со самото тоа и дека некој не може да гледа што правите и да ве следи. Сепак, не е се така едноставно како што се прикажува, пишува HowToGeek. За тие што не се запознаени, Tor ви ја штити анонимност […]

Прочитај повеќе

HTTPS Everywhere e бета додаток за Firefox со кој можете да си ги шифрирате разговорите на сајтови како Facebook и Twitter.

Прочитај повеќе