Неверојатно е што во 2010 година се испратени 25 милијарда пораки. Тоа се 68 милиони твитови дневно или 2.8 милиони твитови на час, односно над 47 илјади твитови секоја минута!

Прочитај повеќе

Twitter објави листа на топ трендовите за 2009 година. Интересно, Мајкл Џексон не е најтвитаниот, како што е најпребаруваниот кај интеренет пребарувачите. На Twitter најпопуларна и највлијателна тема се протестите во Иран, каде Twitter одигра огромна улога, пред се како медиум. И обратно, иранските протести одиграа огромна улога во популарноста на друштвената мрежа.

Прочитај повеќе