ICANN го затвори аплицирањето за нови топ-левел домени. ICANN резултатите ќе ги објави за две недели, а Google објави листа за кои имиња тие аплицираа. Како што објави Винт Церф, татко на интернетот и интернет евангелист во Google, компанијата аплицирала за .google, .docs, .youtube и .lol домени. Генерички топ-левел домените (gTLDs) како овие, наскоро ќе […]

Прочитај повеќе

(ова е текст на Иван Петрушевски од MK Host, првично објавен на неговиот блог)
 
Денес добив второ известување / изненадување за „новата“ tld наставка .eu.mk и морав да реагирам со овој пост. Не дека имам нешто против компанијата што ја рекламира оваа лажна домен наставка, туку затоа што несакам народот да биде измамен. Сакам да знаат кон што точно се изложуваат лицата кои ќе нарачаат домен (читајте sub-domain) со .eu.mk наставката (читајте домен име eu.mk).

Прочитај повеќе