Twitter го претстави Newsrooms сајтот кој има водичи за новинари кои сакаат да ја користат друштвената мрежа за истражување и барање на вести и приказни.

Прочитај повеќе

Развивачите на апликации сега ќе можат да го искористат алатките за софтверски развој (SDK) и плагини со алатките за развој на Android (ADT) за да креираат апликации за новиот Honeycomb, односно верзија на Android мобилниот оперативен систем кој е приспособен за таблет компјутерите.

Прочитај повеќе