Дали ви се случило некогаш да напишете порака до некого и да останете тотално неразбрани, или пак сосема погрешно разбрани? Текст базираната комуникација често носи емоционални подтонови, и изборот на погрешни зборови може да не стави во непосакувана ситуација. Ова е доста очигледно во електронската пошта, која е еден од основните начини на дигитална комуникација каде што откако ќе го пратите мејлот немате шанса да се објасните веднаш, туку ќе треба нови и нови мејлови.

Прочитај повеќе